Skip til hoved indholdet

Børn og unge med følger efter hjernerystelse

Vi støtter børn og unge med hjernerystelsesfølger. Forbedrer deltagelse i dagliglivet. Individuel hjælp til leg, læring og skolegang

Symptomerne efter en hjernerystelse kan være fysiske, kognitive, følelsesmæssige. Det kan fx være symptomer som hovedpine, svimmelhed, synsforstyrrelser, koncentrationsbesvær, frustration og tristhed. Vedvarende symptomer efter en hjernerystelse kan have konsekvenser for den barnets eller den unges livskvalitet og skolegang.  

En tidlig indsats til hjernerystelsesramte kan medvirke til symptomreduktion og bidrage til, at færre udvikler langvarige følger efter hjernerystelse. På Taleinstituttet og Hjerneskadecenter Nordjylland giver vores tidlige indsats til børn og unge med hjernerystelse viden om hjernerystelse; luger ud i de myter, der findes om hjernerystelse; og skaber fundament for en bedre håndtering af hjernerystelsessymptomer.  

Nogle hjernerystelsesramte får længevarende følger, som forhindrer dem i at vende tilbage til deres hverdagsliv på normal vis. Vores indsatser til børn og unge med følger efter hjernerystelse har til formål at forbedre barnets eller den unges mulighed for at deltage i hverdagslivet generelt og udvikle sig optimalt.  

Barnets alder og/eller modenhedsniveau vil være afgørende for i hvilket omfang indsatserne rettes mod barnet selv eller forældre og øvrigt netværk. 

Det er en betingelse for indsatserne, at barnet/den unge er lægeligt diagnosticeret med hjernerystelse. 

Se vores Indsatskatalog på børneområdet

Anne Hofman

+4524895819

ahof-jv@aalborg.dk

Kontakt

Taleinstituttet og Hjerneskadecenter Nordjylland

Borgmester Jørgensens Vej 2B 9000 Aalborg

Ring til os

99 82 54 40

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Kontakt

Ring eller skriv til os

Vil du kontakte en lokal afdeling,
finder du kontaktoplysningerne
på de enkelte sider.