Skip til hoved indholdet
    Hjem Beskæftigelse og handicap Taleinstitut Organisation Velkommen til Taleinstituttet og Hjerneskadecenter Nordjylland

Velkommen til Taleinstituttet og Hjerneskadecenter Nordjylland

Opnå optimalt funktionsniveau med vores specialiserede udredning, undervisning og rehabilitering. Vores mål er at styrke sociale, uddannelses- og arbejdsmæssige relation

Taleinstituttet og Hjerneskadecenter Nordjylland i Aalborg er et højt specialiseret tilbud til voksne, unge og børn med erhvervet hjerneskade og hjernerystelse samt voksne, unge og børn med tale/sproglige vanskeligheder og kommunikative vanskeligheder. 

Vores tilbud omfatter udredning, specialiseret undervisning, rehabiliterende træning, samtaleforløb, rådgivning og vejledning. Med udgangspunkt i, at den enkelte person er ekspert i eget liv, er målet for vores indsatser, at den enkelte opnår så optimalt et funktionsniveau som muligt. Med vores hjælp får den enkelte større mulighed for at udnytte sine ressourcer i forhold til at varetage hverdagslivets krav som for eksempel: 

  • at indgå i sociale relationer
  • at vende tilbage til skolegang/uddannelse
  • at vende tilbage til arbejdsmarkedet
  • på anden måde tage aktivt del i samfundslivet  

Vores tilbud retter sig primært mod borgere i nordjyske kommuner, men vi leverer ydelser til hele landet. Vi er desuden VISO-leverandører på både voksen- og børneområdet.  

På Taleinstituttet og Hjerneskadecenter Nordjylland samarbejder vi med en lang række aktører for at sikre en helhedsorienteret indsats, både under og efter borgerens forløb hos os. Vi samarbejder for eksempel med hospitalsenheder, privatpraktiserende læger og psykologer, bostøtte-enheder, jobcentre, uddannelsesinstitutioner og arbejdspladser.

Vores medarbejderstab består af neuropsykologer, logopæder, fysio- og ergoterapeuter og socialrådgivere.

Vi har specialviden og erfaring inden for vores fagområder til at tilbyde specialiserede indsatser til voksne, unge og børn med sjældne vanskeligheder eller lidelser. Vi varetager desuden de logopædiske indsatser på Aalborg, Brønderslev og Frederikshavn sygehuse.  

Taleinstituttet og Hjerneskadecenter Nordjylland er VISO-leverandør på voksenområdet inden for erhvervet hjerneskade samt kommunikation. På børneområdet leverer vi VISO-ydelser inden for medfødt hjerneskade, tale/sprog og andre supplerende kommunikationsløsninger (ASK).

Rikke Morsing

Telefon 99 82 54 44

+4525200861

rik-jv@aalborg.dk

Kontakt

Taleinstituttet og Hjerneskadecenter Nordjylland

Borgmester Jørgensens Vej 2B 9000 Aalborg

Ring til os

99 82 54 40

Telefontider

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Kontakt

Ring eller skriv til os

Vil du kontakte en lokal afdeling,
finder du kontaktoplysningerne
på de enkelte sider.