Skip til hoved indholdet
    Hjem Beskæftigelse og handicap Taleinstitut Nyheder Karen Marie har studeret miljøets rolle i rehabiliteringsprocessen

Karen Marie har studeret miljøets rolle i rehabiliteringsprocessen

Ergoterapeut Karen Marie Uggerhøj har fuldført en master i neurorehabilitering og deler indsigt fra sit projekt om hjemmets rolle i effektiv rehabilitering.

Karen Marie Uggerhøj er ergoterapeut på Taleinstituttet og Hjerneskadecenter Nordjylland. Her har hun siden 2010 arbejdet med mennesker, der har brug for rehabilitering efter en erhvervet hjerneskade. Samtidig har hun de sidste 2 år sideløbende med sit arbejde læst masteruddannelsen i neurorehabilitering, der udbydes af Københavns Universitet, og som hun i 2022 afsluttede med et masterprojekt.

Karen Maries dybdegående studie

Under uddannelsen har hun beskæftiget sig med ny teori og forskning indenfor neurorehabilitering og hvordan dette kan omsættes til praksis i tværfaglige indsatser.

Under sit masterprojekt var Karen Marie sammen med sin opgavemakker interesseret i, hvordan det omgivende miljø i menneskers hjem kan påvirke rehabiliteringsprocessen. ”Vores projekt viser, at der er god grund til at tro, at et inspirerende miljø med mulighed for meningsfulde aktiviteter giver bedre forudsætninger for at opnå gode resultater af rehabiliteringen.

Både fordi undersøgelser viser, at miljøet har betydning for neuro-plasticiteten, men også fordi miljøet kan være en medvirkende faktor til, at man faktisk får trænet med tilstrækkelig intensitet i forbindelse med hverdagens gøremål,” fortæller Karen Marie.

Masterprojektet har hun blandt andet delt med sine kollegaer på det seneste personalemøde. 

Med Karen Maries uddannelse er hun med til at løfte fagligheden og i sidste ende øge kvaliteten af tilbud til de mennesker, vi er her for.

Taleinstituttet og Hjerneskadecenter Nordjylland er et højt specialiseret tilbud, som kræver specialiseret viden og tæt samarbejde mellem faggrupper for at sikre, at det enkelte menneske får en virksom og helhedsorienteret indsats. Derfor er det centralt, at vi investerer i at tilegne os den bedste og nyeste viden inden for de felter, vi arbejder med.

Rikke Morsing

Kontakt

Taleinstituttet og Hjerneskadecenter Nordjylland

Borgmester Jørgensens Vej 2B 9000 Aalborg

Ring til os

99 82 54 40

Telefontider

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Kontakt

Ring eller skriv til os

Vil du kontakte en lokal afdeling,
finder du kontaktoplysningerne
på de enkelte sider.