Skip til hoved indholdet
    Hjem Udvikling og projekter PLAI - Øget kontinuitet i ældreplejen ved hjælp af kunstig intelligens

PLAI - Øget kontinuitet i ældreplejen ved hjælp af kunstig intelligens

Aalborg har sammen med Syddjurs Kommune deltaget i KLs signaturprojekt ”Øget kontinuitet i ældreplejen ved hjælp af kunstig intelligens”.

Projektet kørte i perioden januar 2022 til juni 2023 og havde til formål at afklare, hvordan kunstig intelligens kan bruges ved planlægningen af arbejdet i ældreplejen til at øge kontinuiteten af de medarbejdere, borgeren møder. At blive mødt af kendte ansigter, der kender borgerens behov og ønsker, er blandt de allervigtigste faktorer i oplevelsen af sammenhæng og tryghed i ældreplejen. 

I projektet afprøvede Aalborg og Syddjurs Kommuner forskellige muligheder og potentialer i kunstig intelligens, der udover at styrke kontinuiteten i plejen kan medvirke til at afhjælpe rekrutteringsudfordringer og understøtte et ”grønnere fodaftryk” i ældreplejen.

Projektet baserede sig på i forvejen tilgængelige systemer, materialer og standarder. Aalborg og Syddjurs Kommuner bidrog med forskellige organisatoriske opsætninger, der var med til at skabe erfaringer om organisering og planlægning, når man bruger kunstig intelligens i planlægningen.

Projektet resulterede i et værktøj/en løsning (PLAI) til beslutningsstøtte for planlæggere og ledere i ældreplejen, der kan skabe øget transparens i planlægningen via indsigt i vigtige nøgletal, så som medarbejderkontinuitet, transporttid og omkostninger.

Vil du vide mere om PLAI-projektet?

Der er udgivet et nyhedsbrev, en midtvejsevaluering og en statusrapport i forbindelse med PLAI-projektet:

  • i nyhedsbrevet kan du læse en fyldestgørende præsentation af projektet
  • i midtvejsevalueringen kan du læse om de data, der er indsamlet i forbindelse med projektet blandt ledere og planlæggere
  • i statusrapporten kan du læse om de foreløbige resultater af PLAI-projektet og de udfordringer, der har været i løbet af projektet 

Hvis du vil læse nyhedsbrevet, midtvejsevalueringen og/eller statusrapporten, kan du rekvirere dem ved at skrive til Lasse Brøndbjerg Østergaard på lao-aeh@aalborg.dk

Kontakt

Senior og Omsorg

Storemosevej 19 9310 Vodskov

Ring til os

99 82 10 00

Skriv til os

Telefontider

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Kontakt

Ring eller skriv til os

Vil du kontakte en lokal afdeling,
finder du kontaktoplysningerne
på de enkelte sider.