Skip til hoved indholdet
    Hjem Beskæftigelse og handicap Taleinstitut Nyheder Hjælper andre til mere viden og forståelse

Hjælper andre til mere viden og forståelse

Neuropsykologer fra Taleinstituttet styrker fagpersoners viden om hjernen og neurorehabilitering for øget trivsel og mestring efter hjerneskader. En uundværlig vej til professionel udvikling.

Neuropsykologerne Camilla Vejle Sørensen og Nana Isberg Nielsen er begge ansat på Taleinstituttet og Hjerneskadecenter Nordjylland. Sammen med deres kolleger hjælper de den enkelte til størst mulig trivsel og mestring af eget liv efter erhvervet hjerneskade.

- En del af vores arbejde er at undervise fagpersoner i hjernens funktion og neurorehabilitering for at understøtte og udvikle det faglige niveau, fortæller Camilla Vejle Sørensen og fortsætter: 

- Det er vigtigt, at man som fagperson føler sig klædt godt på til at forstå, kommunikere og samarbejde med de mennesker, man møder i sit arbejde. Vores erfaring er, at et solidt fagligt grundlag også bidrager til, at vi som fagpersoner trives i vores arbejde og føler os rustet til at klare de udfordringer, som arbejdet med mennesker medfører.

Camilla har undervist i neuroanatomi og erhvervet hjerneskade siden 2014.

Nana Isberg Nielsen, som underviser i psykologisk rehabilitering fortæller, at mange forskellige fagpersoner deltager på deres kurser: 

-Flere faggrupper arbejder med mennesker med erhvervet hjerneskade. Det kan være social- og sundhedshjælpere, - assistenter, sygeplejersker, fysioterapeuter, ergoterapeuter, eller jobcenterrådgivere, forklarer Nana. 

Nana fortsætter: 
- Det er fedt at være med til at sikre fagpersoners viden om hjernens grundlæggende anatomi, kombineret med forståelse for, hvordan det kommer til udtryk - også psykisk. Det er så afgørende for, at man som fagperson kan hjælpe mennesker efter erhvervet hjerneskade.

De er begge enige om, at det bedste ved at undervise er at være med til at udvikle et fagligt ståsted.

- Det giver noget at kunne være med til at sikre fælles faglig viden og have dialog med andre faggrupper om deres perspektiv ind i rehabilitering.

Camilla Vejle Sørensen og Nana Isberg Nielsen

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Kontakt

Ring eller skriv til os

Vil du kontakte en lokal afdeling,
finder du kontaktoplysningerne
på de enkelte sider.